Félelemmentes élet és háromgyerekes család

1998. MÁRCIUS 10. KEDD

Félelemmentes élet és háromgyerekes család

Orbán Viktor, a Fidesz-MPP elnöke Vas megyében
Tímár

A család intézményének megerősítése, a félelemmentes élet biztosítása, a törvénysértő gazdasági magatartás, valamint a korrupció visszaszorítása, esélyegyenlőség az oktatásban – ezen az öt alappilléren nyugszik a Fidesz-MPP programja. Mindez azon a nagygyűlésen hangzott el, melyet tegnap este Orbán Viktor, a párt elnöke tartott a szombathelyi Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban. A fideszes politikus ezt megelőzően vasi vállalkozókkal, valamint a megyés püspökkel is találkozott.
A nagygyűlésen – melyen bemutatták a Fidesz-MPP vasi országgyűlési képviselő-jelöltjeit is – Orbán Viktor elmondta: Magyarország súlyos demográfiai válságban van. Kevés gyermek születik, az aktív népesség csökken. A Fidesz MPP szeretné, ha Magyarországon a háromgyermekes családmodell válna népszerűvé, ezért a család intézményének megerősítését tűzték ki célul.
A fideszes politikus szerint „Magyarországon nem a szabadság hiánya, hanem a rend hiánya fenyeget”. Hozzáfűzte: tavaly – a "96-os adatokhoz képest – 230 százalékkal nőtt a szervezett bűncselekmények, 200 százalékkal a kábítószerrel való visszaélések és több mint 200 százalékkal az erőszakos cselekmények száma. A Fidesz mindezért a félelemmentes élet biztosítását tűzte ki célul.
A pártelnök hangsúlyozta: az ország gazdasága soha nem lesz versenyképes, ha a törvénysértő gazdasági magatartásból jobban meg lehet élni, mint a tisztességes munkából. Orbán Viktor szerint a magyar oktatásnak nemcsak az a feladata, hogy továbbítsa a tudást és az etikai értékeket, hanem esélyt kell adnia arra, hogy a diák később megtalálja önmaga felemelkedésének útját. A politikus szerint „az igazán fájdalmas korrupció az állam korrupciója”. – A következő kormánynak az államigazgatást, minden állami szervet meg kell tisztítania a korrupciótól. Amíg a kabinet nem tesz rendet a saját portáján, nem várhatja el ugyanezt az állampolgároktól sem – tette hozzá.
Varga László, a parlament korelnöke a nagygyűlésen egyebek mellett arról beszélt, hogy egy kormánynak megalakulásától fogva nem pártja hatalmát, hanem a köz érdekét kell szolgálnia. – A mostani kormánynak azért is mennie kell, mert az elmúlt négy évben a nélkülözők országa lettünk – mondta, majd arról beszélt, hogy „1100 év alatt nem volt ilyen rossz a közbiztonság Magyarországon”. Hangsúlyozta: „az ország élén csak olyan emberek állhatnak, akik nemzethűségben és emberségben kiállták a próbát”.


Czeglédy Gyula Szombathely, Balogh Gy. u. 15. 9700 1998. okt. 5. Tel: 337 055

Tárgy: Miért nem kapok választ 1998. jún. havában írt levelemre?

Nagyméltóságú és Főtisztelendő
Dr. KESZTHELYI FERENC megyéspüspök Úr!


VÁC

Tisztelettel és alázattal legyen szabad megkérdeznem Nagyméltóságodat, hogy 1998. jún. dátummal írt öt oldalas levelemet „keveset írtam, de igazat írtam” kezébe került-e? Olvasta-e? Vagy mi lett a sorsa, melyik szemétkosárba dobta valaki.
Biztosra veszem, hogy a levelem beért a püspöki titkárságba, ha Rómába célba ért a vatikáni titkárságon, és érdemben tudtak válaszolni, akkor VÁC térben és időben közelebb kell hogy legyen hozzám.
Ha elolvassa a levelem ötödik oldalán lévő rövid életrajzomat, a viharos időkben sem dőltem ki, álltam a vihar kancsukájának suhogtatását, nem alkudtam meg a hóhérokkal jobb sorsot adnak, ha táborukba lépek, NEM!!
„Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, Ti is tegyétek velük!”
Várom a megtisztelő érdembeli választ, akár pozitív, vagy negatív hangsúllyal.
DUM SPIRO, SPERO!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Czeglédy Gyula
vasdiplomás néptanító,
t. honv. százados