Feladom magam… jelentkeztem a rendőrségen…

Megyek a rendőrségre és feladom magam…
Ahogy kijövök ismét a szabadulásnak útján, udvarán, az utcán eszembe jutott, hogy hoppá, van nekem egy ügyvédem, aki szart se ért, csak a pénzem kellett neki.
A bíróság szomszédságában lakott, bemegyek hozzá.
Amint beléptem az ajtón, összecsapta a kezét, uram azonnal menjen a rendőrségre, mert körözik, sőt engem is fenyegetnek, miért engedtem haza, miért nem értesítettem azonnal a rendőrséget tárgyalás után, feleli az én pipogya Gombás ügyvédem… Csak azonnal menjen, ne késlekedjen… mert ebből neki is nagy baja származhat… nyekeregte a beszari ügyvéd… hogy nekem mekkora bajom és károm származik az nem fontos, csak ő legyen mentes minden kellemetlenségtől. …Csak menjek azonnal és már kezet is fogott velem, én meg mint akit fejbe vágtak kóvályogva indultam a hóhér, Haynau villájába, a városi rendőrségre
A rendőrség a mostani Kőszegi utcába elején volt– most is ott van…
A kapuőrnek mondom, mi szándékból jövök… azonnal mondja: első emelet 10-es ajtó jobbra…
Na mi is következik ezek után–?
Kopogok– valami morgást hallok, valószínű engedélyt mondtak a bemenetelre…
Benyitok, majd illően megtisztelem köszöntésemmel az asztalnál ülő szds. rangban ülő heródesi szigorral végigmért emberi szörnyet.
Mondom a nevem… nem is engedte tovább mondani a mondókámat, felugrott a székről, mint a vackában megbúvó oroszlán, amikor megzavarja valami külső ellenség és már ordítja is, te piszok, te szökevény, hol bujkálok? …te szemét, nem tudod, hogy az internálótáborban van a helyed… és fröcsög a nyála –hol voltam? Mondom neki békésen tanítottam… erre még jobban felkapta vízbőségben bővelkedő hülye fejét… Tanítottam?! Te gazember, hogy mertél tanítani? Ilyen rohadéknak meg kell döglenie, nem való emberek közé…
De kérem engem az ügyészség szabadlábra helyezett... hű erre, mint a jojó labda fel és leugrált a székéről, majd azt ő mondja meg, hogy szabadlábra kerülhetek e... nem az ügyészség, itt mi vagyunk az ítélkezők, nem a bíróság... ilyen szemétnek nincs helye a szabadban... és mondta, mondta, hogy mit mondott még ki tudja, hiszen forgott velem a szoba, hát ennyi egy békés honpolgár ezeknek a piszoknak a szemében (Jelenben ez az emberi szörny állítólag Győrben van, ott ment nyugdíjba, Hajós István volt szatócssegéd zsidóknak cinkosa, magyar honpolgároknak hóhéra, gyilkosa)